Nålbindning – steg för steg

Nålbindning är en mycket gammal teknik för tillverkning av kläder och andra textila föremål och utförs med en stor nål och garn. Nålbindning har till större delen ersatts av senare tekniker, som stickning och virkning, men överlevt runt om i världen på grund av dess fantastiska egenskaper när det kommer till värme och hållbarhet.

I den här guiden visar vi en enkel nålbindningsteknik steg för steg. Guiden är gjord för att användas samtidigt som du har nål och tråd i händerna och följer instruktionerna, en i taget. Häftet innehåller över 50 färgbilder och ger en tydlig och enkel introduktion till det urgamla hantverket. Denna, den tredje upplagan innehåller även mönster och beskrivningar till hur man gör handledsvärmare, sockor och tröja.

Instruktionsboken är tvåspråkig, på svenska och engelska.

För att nålbinda behöver man nål och garn. Nålen kan vara i nästan vilket material som helst, storlek och form är en smaksak.
Garnet man använder bör helst vara ren ull (inte superwash) och i början är det enklast om det är ljust, fluffigt och flertrådigt.